Președintele României Klaus Iohannis a aprobat, marți, cererile de urmărire penală, emise pe numele a trei foști miniștri.
 
Iohannis i-a dat pe mâna justiției pe foștii miniștri ai Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Dan Nica și Silvia Adriana Țicău, dar și pe Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației și Cercetării. Toți aceștia sunt cercetați în dosarul Microsoft 2, transmite presidency.ro. 

Dan Nica a ocupat funcția în Guvern în perioada 2000-2004 și a fost urmat de Țicău, care a stat în minister din iulie 2004 până în decembrie 2004. Athanasiu a condus ministerul Educației între 2003 și 2004. La vremea respectivă, premier era Adrian Năstase, susținut de o majoritate PSD. 

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul-șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării președintelui României, pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a unor persoane care au deținut calitatea de membri ai Guvernului — Dan Nica, ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada 2000 — iulie 2004, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; Silvia Adriana Țicău, secretar de stat în perioada 2003 — iunie 2004, respectiv ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada iulie — decembrie 2004, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată; Alexandru Athanasiu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 2003 — 2005, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se arăta într-un comunicat al DNA, emis în urmă cu câteva zile. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii