România cere în stradă o justiție independentă și necontrolată de politicieni. Peste 60 de mii de oameni s-au adunat la București, dar și în alte orașe ale țării, într-un „Marș al Justiției”, militând împotriva modificării legilor din justiție și demiterea Guvernului social-democrat, în frunte cu șeful PSD, Liviu Dragnea.

Peste 20 de mii de români au scandat în fața Palatul Parlamentului: „Țara n-a votat hoția, noi suntem România”, „PSD, ciuma roșie!” și „Hoții, hoții”, „România, trezește-te”, „DNA, să vină să vă ia”, „Investiți în pușcării - Nu dați banii pe prostii”. Grupului de protestatari i s-a alăturat și Dacian Cioloș, fostul prim-ministru al României.


Sursa foto: Dan Mihai Balanescu

Marșul protestatarilor s-a desfășurat pe traseul Piața Victoriei — Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii — Piața Constituției, iar Jandarmeria Română nu a înregistrat incidente. De asemenea, protestatarii au intonat imnul și au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv și Revoluției din 1989.

Mii de oameni au ieșit în stradă și în Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Brașov și Timișoara.

Marian Godina.jpg

Sursa foto: Marian Godina

Sabina Badea.jpg

Sursa foto: Sabina BadeaErwin Albu.jpg
Sursa foto: Erwin Albu

La Cluj, mulțimea a scandat „Înger, îngerașul meu scapă-mă de PSD-eu” și „România trezește-te”.

 

Clau Morar.jpg

Sursa foto: Clau Morar

La Iași, în Piața Unirii, protestatarii au scandat „Iașul nu se lasă, hai ieșiți din casă”, „România-i țara mea și vreau să trăiesc în ea”, dar și „Jos guvernul hoțoman, fabricat în Teleorman”. La manifestație au participat aproximativ 3000 de oameni, iar coloana s-a întins pe o distanță de 150 metri.

Mulțimea s-a mobilizat pe Facebook, la fel ca și la protestele din iarna trecută, iar internauții au distribuit intens mesajul: „Proiectul de modificare a Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorului-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”.

Totodată, a fot creată o petiție online „ Toți pentru Justiție”, care până la această oră a fost semnată de către 23.198 de români.

Următorul protest este preconizat pentru duminică, 12 noiembrie.

Precizăm că, proiectul de modificare a legilor justiţiei este susținute de PSD și ALDE și cuprinde mai multe propunerile controversate. Proiectul poate fi accesat AICI.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii