Ampla acțiune de destructurare a rețelei de contrabandă cu țigări a început în luna martie a.c. Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au organizat un flagrant și 40 de percheziții, 15 dintre acestea numai în județul Vrancea.

Flagrantul a fost organizat la Adjud. Trei bărbați, care se deplasau cu două mașini, una pe post de antemergător, urmau să lase în orașul de pe Trotuș aproape 5.000 de pachete cu țigarete cu timbre de Ucraina si Republica Moldova. Nu au apucat sa mai plaseze țigaretele, pentru că au fost luați pe sus de polițiști. După flagrantul de la Adjud au început descinderile. 40 in total, in mai multe județe din Moldova; Neamț, Suceava si Iași. La percheziții s-au găsit 3.061 pachete de țigări, cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracțional pentru transportul cantităților de țigări, precum și sumele de 37.282 lei, 2.250 euro, 750 lire sterline si 4 monede din aur Franz Josef, dar si peste 600 de ceasuri de mână.

Rețeaua număra în prima fază a cercetărilor cel puțin 9 persoane în România și alte trei în Rep. Moldova și Ucraina.

În urma prezentării celor patru contrabandiști Tribunalului Vrancea instanța a aplicat în prima fază, pedeapsa arestului preventiv pentru Nicușor C., Gabriel G., Peter Alexandru A. si Victor Ursachi. Mai apoi  cei patru au fost plasați în arest la domiciliu, care a fost menținut vineri 3 iuniea.c . Decizia nu este definitiva, putand fi contestata. "Solutia pe scurt: Admite propunerea formulata de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Vrancea, in dosarul penal nr. 97/D/P/2015. Dispune prelungirea masurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 08.06.2016 si pana la data de 07.07.2016 inclusiv, a inculpatilor. Onorariul aparatorului din oficiu pentru inculpatul Ursachi Victor (av. Carlig G., delegatie pentru asistenta judiciara obligatorie din oficiu nr.1381/02.06.2016), in cuantum de 130 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului de Justitie. Ia act ca pentru ceilalti inculpati, asistenta juridica a fost asigurata de serviciile unor aparatori alesi. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu astăzi, 03.06.2016", este soluția magistraților de la Tribunalul Vrancea.

Anchetatorii au precizat că pe raza județului Vrancea a acționat un grup infracțional organizat specializat în procurarea, deținerea, transportul si distribuția de țigări introduse în Romania în mod ilegal, ca urmare a derulării unor activități de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza județelor Neamț, Suceava si Iași. Grupul infracțional coordonat și aprovizionat de către Ursachi Victor din Rep. Moldova, acționează din noiembrie anul trecut și până în prezent, perioada in care, spun anchetatorii, ar fi distribuit pe "piața neagră" aproape 60 mii pachete de țigări de contrabandă. Inițial au fost arestate preventiv patru persoane din cele nouă reținute si apoi alte trei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii