Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor, a demisionat vineri din funcția de senator, după ce aproximativ 4.000 de persoane au protestat joi seara în fața Senatului. 

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Înteleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare” a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook. 

Pe de altă parte, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat demisia lui Oprea: „Salut gestul domniei sale. Cred că, în contextul actual, gestul domniei sale este foarte bine-venit”, a spus Tăriceanu într-o declarație la televizor. 

Acum, după ce a demisionat din Senat, procurorii DNA pot trimite o nouă solicitare de ridicare a imunității pentru fostul ministru de interne, însă de data aceasta la președintele României, Klaus Iohannis, deoarece așa prevede legea. Cu siguranță, Iohannis va aproba solicitarea DNA, iar săptămâna viitoare Gabriel Oprea va fi urmărit penal pentru ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii