Procurorii DNA Ploiești efectuează percheziții la sediul central din București al Autorității Electorale Permanente (AEP). Dosarul vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie, respectiv spălare de bani şi trafic de influenţă.

În anchetă este vizată președinta AEP, Ana Maria Pătru, asupra căreia există bănuiala de trafic de influență și spălare de bani.

Din primele informații apărute pe surse reiese că soțul șeferi AEP, Florin Ștefan Pătru, ar fi încercat să fugă cu documentele pe care le căutau procurorii DNA. Sursele judiciare au precizat pentru digi24.ro că acele acte sunt necesare pentru a dezvălui circuitul mitei în care a fost implicată o firmă deținuță de Florin Pătru. Este posibil ca acesta să fie pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului, imediat ce perchezițiile vor fi finalizate.

De asemenea, luni, la ora 15, Ana Maria Pătru s-a prezentat la sediul DNA Ploiești, alături de avocatul ei, Cristian Ene, același care îl reprezintă și pe Vasile Blaga, fostul copreședinte PNL. Aceasta va fi audiată de către procurorii anticorupție, iar în următoarele ore vom avea primele informații oficiale.

Potrivit comunicatului de presă emis luni dimineață de DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”. 

Nu mai este nicio surpriză că Ana Maria Pătru este una dintre apropiatele lui Traian Băsescu, fostul președinte al României. Surse din politică au precizat, de-a lungul timpului, că aceasta a ajuns la conducerea AEP, în 2007, la propunerea lui Băsescu.

Șefa AEP nu s-a sfiit niciodată să se afișeze în anturajul fostului președinte, iar noaptea alegerilor prezidențiale a fost fotografiată în timp ce se afla la masă cu Băsescu și cu lideri ai PDL, la celebrul restaurant Pescăruș din București, frecventat foarte des de fostul șef al statului.

La vremea respectivă, șefa AEP a apărut în local însoțită de lideri ai PDL, printre care și fostul premier Emil Boc, iar la masă a stat alături de Monica Iacob Ridzi și Vasile Blaga. Pentru a se apăra de legăturile cu clasa politică, Ana Maria Pătru a dezvăluit că este prietenă cu mai mulți oameni politici, printre care și Elena Băsescu, iar la acel eveniment a participat în timpul ei liber, fără a da alte explicații, transmite mediafax.ro.

Ana Maria Pătru a ajuns la conducerea Autorității Electorale Permanente în mai 2012, după ce a fost votată în Parlament la propunerea celor din PDL. Timp de cinci ani (2007-2012) aceasta a deținut funcția de vicepreședinte AEP, bucurându-se de sprijinul Administrației Prezidențiale. Pătru a mai avut și funcția de director coordonator al filialei sud-vest Oltenia a AEP, între anii 2005 și 2007.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii