Traficul de migranți din România începe să devină o afacere tot mai profitabilă pentru grupurile infracționale, care doresc să obțină profit într-un timp foarte scurt. În urma acestor situații, se profită de disperarea unor persoane ce își doresc o viață mai bună.

România a ajuns o pepinieră pentru infractori, care își aleg victimele chiar din centrele de refugiați. Procurorii au reușit să anihilieze, în această dimineață, o rețea care realiza trafic de migranți din România spre țări din Europa de Vest. Traficanții de migranți erau ajutați chiar de către polițiștii de frontieră, care facilitau transportul și trecerea graniței, au precizat surse din Procuratură.

Potrivit anchetatorilor, migranții erau racolați din Centrele de Tranzit din Timișoara și București, apoi li se promiteau ajutorul în schimbul unor sume cuprinse între 700 și 2.000 de euro. Trecerea frontierei se realiza pe la Arad, oraș în care victimele erau cazate înainte de a pleca spre țări din vestul Europei.

Surse din justiție au mai precizat că liderul acestui grup infracțional era chiar o femeie, care a reușit să pună bazele acestei rețele în urma legăturilor pe care le avea cu cei din Poliția de Frontieră și cu centrele de refugiați. De asemenea, ea a fost ajutată de un cetățean din Palestina, care făcea mult mai ușoară colaborarea dintre traficanți și migranți.

În acest moment, Poliția Română, însoțită de procurori, efectuează mai multe percheziții la persoanele implicate în această infracțiune. Dosarul va fi preluat de DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism), iar cei opt traficanți vor fi acuzați de constituire de grup infracțional organizat și riscă cel puțin 15 ani de închisoare.

În urma acestor infracțiuni, traficanții au reușit să strângă o sumă de circa 20.000 de euro, în câteva luni de activitate. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii