Poliția de Frontieră informează că au făcut au descoperit și confiscat mai multe pachete de țigări de contrabandă, care urmau să ajungă pe piața din România. Polițiștii precizează că întreaga captură de 10.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană se ridică la 80.000 de lei.

„Ieri, 03 septembrie a.c., în jurul orei 04.30, un echipaj al poliţiei de  frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.Imediat s-a actionat trecându-se la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au încercat să fugă, fapt pentru care s-a tras cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical”, transmite Poliția de Frontieră printr-un comunicat de presă.

tigări_contrabandă.jpg

Polițiștii au reținut un bărbat, iar alte trei persoane au reușit să scape, după ce au sărit în apa râului Tisa și s-au întors înot pe teritoriul ucrainean. Persoana reținută a fost identificată sub numele de K. Dumitro, în vârstă de 19 ani, și va fi anchetat de procurori.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de peste 53.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

contrabandă.jpg

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, jud. Maramureş, au reușit să rețină mai multe persoane care încercau să introducă în România 3.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 27.000 de lei. Momentan, infractorii n-au fost identificați.

Poliția de Frontieră din județul Suceava precizează că cetățeanul român U. Vladimir încerca să introducă în țară, cu autorismul său marca Volkswagen, aproximativ 690 de pachete de țigări, din diferite mărci, de proveniență ucraineană. Pachetele erau ascunse în pneurile autoturismului, se arată în comunicatul Poliției. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii