Societatea Română de Radiodifuziune a fost luat cu asalt, joi, 17 noiembrie, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Magistrații au făcut mai multe percheziții la sediul radio și la o agenție de turism. Anchetatorii vizează fapte de abuz în serviciu și conflict de interese, cu un prejudiciu estimat de 400.000 de lei.

În atenția procurorilor au intrat contractele pe care le-au acordat mai mulți membri ai Consiliului de Administrație. Magistrații au început urmărirea penală pe numele a 11 foști și actuali membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu si Doina Mosneag, pentru abuz in serviciu si conflict de interese, transmite hotnews.ro.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014, aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, precizează procurorii.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii