Proteste la trei penitenciare din România. În jur de 200 de condamnaţi şi rudele acestora au început să-şi manifeste nemulţimirea faţă de condiţiile de detenţie. Revoltele au început marţi, în data de 12 iulie la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa,  Penitenciarul de maximă siguranţă din Iaşi şi cel din Botoşani. Potrivit mondonews.ro, pentru a calma spiritele a fost nevoie de intervenţia mascaţilor.

Astfel, condamnaţii au protestat prin diverse metode. În toate cele 3 penitenciare, deţinuţii au iesit la geamuri, au tras de gratii şi au lovit cu sticle.

La Poarta Alba, detinuţii ar fi intrat în greva foamei, iar la închisoarea din Iaşi puşcăriaşii au incendiat chiar o celulă: “Marţi, 12 iulie 2016, în jurul orei 09,00, parte din detinuţii aflaţi la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-şi verbal nemulţumiri legate de condiţiile de detenţie şi conducerea unităţii. Ulterior, a fost incendiată o camera de detenţie, iar angajaţii au intervenit imediat pentru evacuarea detinuţilor cazaţi la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secţii”, au aratat reprezentanţii penitenciarului Iaşi, într-un comunicat.

Iar la închisoarea din Botoşani a fost nevoie de intervenţie trupelor speciale SIAS, deoarece puşcăriaşii au refuzat să mănânce şi au aruncat mâncarea pe jos, apoi au refuzat sa intre in celule.

În replică, ministrul Justiţiei, Raluca Pruna, a declarat că problema suprapopulării poate fi rezolvată pe termen lung doar prin construirea de noi penitenciare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii