Mii de români au ieșit în stradă și au cerut retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În seara de duminică, 26 noiembrie, în cele mai mare orașe ale țării, inclusiv în București, românii au protestat supravegheați de jandarmi.

Conform estimărilor, în Piața Victoriei din București s-au adunat circa 30 de mii de oameni, iar numărul total de protestatari, care au ieșit la marș în toată România, se ridică la 45 de mii de oameni.

facebook.com/Marilena Piuca

Bucureștenii s-au adunat în Piața Victoriei, după care s-au îndreptat în marş spre Palatul Parlamentului. Protestatarii au scandat: „Dragnea, nu uita, asta nu e țara ta”, „PSD, ciuma roșie”, „Justiție, nu corupție” și „România, trezește-te”.

protest.jpg

facebook.com/Dan Mihai Balanescu

Solidari cu românii din țară au fost și cei din diasporă, care au organizat proteste și în cele mai mari orașe europene.

protest diaspora.jpg

protest diaspora1.jpg

facebook.com/Rezist Diaspora

De precizat că, protestul a fost organizat și susținut de către mai multe grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, dar și Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa.

Următorul protest se preconizează chiar pentru data de 1 decembrie, atunci când românii sărbătoresc Ziua națională a României.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii