Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au decis, luni, să-l rețină pentru 24 de ore pe fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar. Acesta este acuzat de trafic de influență.
 
Potrivit magistraților, acesta a luat 20% din valoarea unor contracte care au fost încheiate de către ANAF. Blejnar este cunoscut, pe scena politică din România, ca unul dintre apropiații lui Emil Boc, fost premier, și al lui Traian Băsescu, fostul președinte. 
„În cursul anului anul 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea  omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arată DNA într-un comunicat DNA.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii