Traian Băsescu, fostul președinte al României, este în război cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe care îi acuză că au încurajat poporul și televiziunile să „devină judecători”. De asemenea, Băsescu precizează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că DNA a cerut control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, „pe bună dreptate”. 

„Pe bună dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu. De ce? În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean. 

Şi ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1. Putem fi toţi de acord că acţiunea Olguţei este cel puţin incorectă, dacă nu ilegală. 

Şi, totuşi, cei care au generat judecarea de către popor a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, “uitând” de dreptul fundamental la o anchetă şi la un proces corecte. Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA pentru încalcarea dreptului la apărare? Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovaţi judecătorii. Cu toate acestea, consider că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olguţei Vasilescu, pur simplu pentru că a încălcat legea. Sau poate Olguţa Vasilescu o fi în legitimă apărare? Doar un judecător ne poate spune credibil. Şi ne-o va spune azi“, a scris Traian Băsescu pe Facebook. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii