Evenimentele petrecute în România în urma reportajului postului britanic Sky News, despre traficanți de arme din România, devin tot mai incerte. Autoritățile de peste Prut insistă pe faptul că reportajul este un fals, iar reporterii postului britanic continuă să afirme că acesta este adevărat. Totuși, trei bărbaţi cercetaţi în dosarul legat de reportaj au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, urmând să fie duşi astăzi în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, scrie ziarul financiar.ro.

Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla şi Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în reportaj, au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca astăzi să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Cei trei români sunt acuzaţi de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracţiune pentru care riscă până la 5 ani de închisoare. De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Totuși, nu există claritate vis-a-vis de autenticitatea materialului prezentat în reportaj. Pe de o parte, jurnalistul Sky News, Stunart Ramsay susține că reportajul despre presupuşii traficanţi de arme din România este real și nu a existat nici o înscenare. De cealaltă parte, procurorii DIICOT au declarat că, în cadrul anchetei, se confirmă existenţa unui scenariu.

Reportajul britanicilor a fost comentat și de premierul României, Dacian Cioloş, care a declarat, că atitudinea Sky News în ce priveşte reportajul despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România i se pare "inadmisibilă", solicitând ambasadorului României la Londra "o poziţie".
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii