Marin Anton, fost deputat PNL și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost trimis în judecată, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acesta este acuzat că ar fi primit mită de 23.000.000 lei (5,3 milioane euro) de la compania care a realizat noul terminal al Aeroportului Otopeni.

În același dosar este vizat și Adrian Mihai Ionescu, fost director general adjunct al Direcției de Coordonare și Monitorizare Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România SA și fost consilier al ministrului transporturilor și infrastructurii.

Potrivit DNA, în anul 2009, atunci când se afla în derulare un contract de modernizare a Aeroportului Internațional Henri Coandă, Marin Anton ar fi primit aproximativ 23.000.000 lei, de la reprezentantul filialei în România a companiei internaționale. Această sumă reprezenta un comision de 3,5% din valoarea cu care urma să se suplimenteze contractul de execuție a lucrărilor.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a aviza documentația privind obiectivul de investiții „Dezvoltare și Modernizare Aeroport Internațional București – Otopeni”, nota de fundamentare și proiectul de Hotărâre de Guvern, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici reactualizați ai obiectivului de investiții menționat mai sus, precum și aprobarea continuării lucrărilor și a finanțării obiectivului respectiv.

Banii au fost primiți de Marin Anton prin intermediul unei societăți comerciale unde acesta avea calitatea de asociat. Totodată, inculpatul a beneficiat de ajutorul lui Adrian Mihai Ionescu, care a fost implicat în modalitatea de remitere a banilor. 

Procurorii DNA au dispus sechestrarea mai multor imobile ce aparțin lui Marin Anton, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii