Senatorul Vasile Blaga, fost lider PNL, a fost trimis în judecată, luni, de către procurorii anticorupție, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) precizează că acesta ar fi strâns ilegal mai mulți bani pentru campanie, oferind în schimb contracte cu statul unei societăți comerciale. 

„În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale.

Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ștefan Gheorghe, vicepreședintele respectivei formațiuni politice (500.000 euro) și printr-un alt intermediar (200.000 euro)”, explică DNA într-un comunicat de presă.

Până la izbucnirea acestui scandal, Vasile Blaga a fost unul dintre copreședinții Partidului Național Liberal (PNL), alături de Alina Gorghiu, cu șanse foarte mari să obțină un nou mandat de senator în județul Timiș. Acesta a renunțat la toate funcțiile din partid și a făcut un pas în spate, atât timp cât are probleme cu justiția.

Înainte de fuziunea dintre PDL și PNL, Vasile Blaga a fost văzut drept unul dintre oamenii lui Traian Băsescu. Blaga a condus PDL, partid aflat la guvernare și format de fostul președinte al țării. Fostul lider PNL a avut inclusiv funcții în Guvern. Între 2004 și 2007, în Executivul Tăriceanu, a ocupat funcția de ministru al Internelor. De asemenea, a revenit în această funcție în decembrie 2009 și a stat până în septembrie 2010. Blaga a mai avut inclusiv un mandat de ministru al Dezvoltării Regionale și Locuinței, în perioada 2008-2009. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii